Walibi, must do met kinderen.

Wij gingen voor het eerst in lange tijd nog eens naar Walibi. Als kind gingen we er vaker, maar in alle eerlijkheid, het is van mij zeker 20 jaar geleden dat ik er laatst nog was. Shame on me. Het was er met de kinderen gewoon nog niet van gekomen. Nu ze de leeftijd van (bijna) 9 en 6,5 hebben is zo’n dag naar een pretpark gaan gewoon ook een pak gemakkelijker en minder vermoeiend.

We hebben het meeste van onze tijd besteed in Karma World, waar het nieuwe Delhi’licious restaurant is gevestigd. Helemaal in de stijl waar ik tot over mijn oren verliefd op werd. Volledig in oosters thema, de kleuren en zelf de geuren waren talrijk aanwezig (Echt serieus, die geur die er verspreid was is ongelofelijk lekker!) Kijk maar even mee.

Popcorn Revenge is een nieuwe attractie, waar de kinderen een geweldig leuk moment beleven. Zelf vonden wij het ook echt leuk. Door te schieten verzamel je punten. Je kan met 6 personen in een karretje, wat het ideaal maakt om allemaal samen te zitten.


We ontdekten het park echt op ons gemak. Om 10u kwamen we aan en we waren een van de laatsten om te vertrekken. Doordat we er zo lang verbleven konden we enkele hele leuke foto’s maken. Het lijkt wel alsof we de enigen in het park waren.

Ik zelf hou enorm veel een adrenaline kickje op attracties. De leukste vonden zowel Aya en ikzelf de Psyké underground. Het kind had nog niet eens door dat we effectief overkop gingen.
Ook Pulsar vonden de kinderen en ik een topper. Mijn zoon was precies niet helemaal gerust in de hoogte, maar hij vond het geweldig.
De Dalton Terror was ook ongelofelijk leuk. Voorr wie ooit eens het gevoel wil hebben door de lucht te vallen maar geen parachutesprong aandurft, is deze attractie een volwaardig alternatief ;).

Enkele tips:
Er is een Speedy Pass beschikbaar in de park shops. Dankzij deze pass hoef je nergens aan te schuiven. Deze kan je op elke attractie zoveel als je wil gebruiken m.u.v. de nieuwe attractie Popcorn Revenge. Daar telt de Speedy Pass maar éénmalig.

Wie honger heeft en van de Indiase keuken houdt is bij het gloednieuwe restaurant Delhi’Licious aan het juiste adres. Kip, noodles, samoosa’s, tiki masala,… Je vindt het er allemaal. De kindermenu bevat kip en frietjes.

Neem een handdoek en reservekledij mee. De Radja River is best wel wild en je wordt er goed nat. Het is ook aangeraden je rugzak niet op de bodem van het bootje te zetten, er loopt namelijk heel wat water in het bootje zelf.

Op snikhete dagen is er zeker genoeg afkoeling voorzien. Op het speelplein zijn er waterfonteintjes in emmervorm, en ook door het park heen zijn er watersproeiers.

Het aquapark zag er ook heel erg leuk uit, de volgende keer nemen wij dit er zeker bij (in de zomer).


Weetje: Van de 42 attracties zijn er 33 voor families en (kleine) kinderen. Fun world is de volledig voor de allerkleinsten. De splinternieuwe achtbaan ‘Fun Pilot’ is voor de allerkleinste durvers! Vanaf 90 cm mogen deze durvers (samen met een volwassene) genieten van een snelle achtbaan waarbij de kriebels gretig in de buik zitten.

Wij hadden een ongelofelijk leuke dag en gaan zeker nog eens terug.
XOXO
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *