‘Van Klein Tot Groots’: Boekenreeks voor leergierige kinderen en volwassenen.

Een tijdje geleden ontdekte ik de boekenreeks ‘Van Klein Tot Groots’ van uitgeverij De Vier Windstreken. Een boekenreeks van 4 boekjes over ook weer 4 power vrouwen uit onze geschiedenis.

Als mama vind ik het belangrijk dat mijn kinderen bijleren. Kennis kan je niet genoeg hebben en als je overal een beetje over weet heb je ook altijd voer tot vertellen. De boeken tonen dat vrouwen uit de wereldgeschiedenis niet enkel dienden om aan de haard te zitten, maar dat zij potentieel hadden. Als je dromen hebt kan je die waarmaken, ook wij als vrouwen. Uit de boekenreeks ‘Van Klein Tot Groots’ ontvingen wij het vierde boek. Dit vertelt het verhaal van Frida Kahlo, de bekende Mexicaanse kunstschilderes die als kind de ziekte polio onderging. Aya leerde reeds over haar op school en is sindsdien erg gefascineerd door haar.
Toen het boekje hier aankwam was Aya heel erg blij. Meteen trok ze zich terug in haar kamer om het te lezen.

De boeken hebben niet zo veel tekst. Op elke pagina een zin of 2, samen met enkele prachtige illustraties. Er wordt verteld over wat Frida meemaakte in haar leven, maar er werd niet in detail getreden. Het is geheel op kindermaat geschreven en geïllustreerd.
Achteraan het boek staat een korte samenvatting, voor wie Frida Kahlo nog niet kent. Verder telt het boek 36 pagina’s.

Verder in de reeks verscheen er een boek over Audrey Hepburn, Anne Frank en Coco Chanel. Telkens krachtige vrouwen die één voor één geschiedenis schreven. 

Aya was na het lezen meteen benieuwd naar de andere boeken die in de reeks voorkomen.
De boeken zijn online te koop bij Uitgeverij De Vier Windstreken en kosten €14,50/stuk.

xoxo
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *