Uit met kinderen: De Oude Kaasmakerij

Leuke uitstapjes voor de kinderen zijn vaak niet zo gevarieerd. Ouders blijven in de comfortzone en kiezen voor een indoor speeltuin, bij mooi weer liefst een buitenspeeltuin of een wandeling in het bos.

Wij ontdekten een heel ander soort uitstap, we gingen naar De Oude Kaasmakerij van Passendale. De kinderen maakten er zelf hun kaas en we hadden een museumbezoek. Ik vond het zelf ook heel erg interessant en leerde een pak bij. Het museumbezoek was voor mijn actieve bijna 6-jarige ietsje te lang. (Stil staan en luisteren is niet zo zijn ding). Hij wou vooral die kaas maken en opeten. Mijn dochter vond het dan wel weer interessant.
De workshop is echt gericht op kinderen. De gids was een oudere man en hij was zo, zo, zooo goed met de kinderen, ook als ze even niet wilden luisteren. Hij vertelde alles op kindermaat, hielp waar nodig, legde opnieuw en opnieuw uit.

Stap voor stap leerden de kinderen de kaas maken. Beginnen bij melk en eindigen in de vormpjes. Omwille van hygiënische redenen konden we helaas niet proeven van de kaas. Dat vond vooral mijn zoon jammer.

Wil je zelf eens op bezoek gaan met jouw kinderen? Op de website www.deoudekaasmakerij.be vind je alle openingsuren en kan jij jouw bezoek plannen.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *