Met de wagen naar Spanje // Vakantie aan zee checklist.

Wij gaan voor het eerst met de wagen een verre reis doen. We rijden naar Calpé en na onze vakantie daar verblijven we nog even aan de Côte D’Azur. Doordat we met de wagen gaan kunnen we zoveel (of zo weinig;)) meenemen als we willen. Geen stress, we vertrekken op ons gemak.

Het plan is om niet teveel kledij mee te nemen, maar enkel de beach essentials. Allereerst bestelde ik een set stevige koffers. Ik bestelde er twee, dat moet voldoende zijn voor het ganse gezin.

Voor op het strand:

We nemen een kleine parasol mee. Zo hoeven we niet telkens eentje te huren, en planten we hem neer waar we willen. Als wij verhuizen van plaatsje, verhuist hij gewoon mee.

Een strandlaken. Ik hou van originaliteit, dus bestelde ik een hamburger strandlaken. Leuker dan deze vind je niet.

Voor de kinderen kozen we voor opblaasbaar speelgoed. Ik bestelde een klein opblaasbaar bootje. We hadden de keuze tussen ofwel 1 grote opblaasbare boot of een kleintje en nog een opblaasdier. De kinderen kozen en het werden deze:

De Pegasus moest uiteraard al eens uitgetest worden door de kinderen, of hij wel ruim genoeg zit. Hij is heel erg mooi, met veeeeel glitter binnenin. Ik zie ons al dobberen op zee ??.

Must haves:

Verder bestelde ik een camera tas. Omdat ik onlangs een spiegelreflex camera aanschafte en deze nog geen bescherming had vind ik het zeker nodig om een goeie grote tas te hebben. De tas is zeer ruim, de camera, lader, gsm en portemonee kan ik er met gemak in kwijt. Ik denk dus niet dat ik nog een andere handtas zal meenemen.

Een goeie deo mag zeker ook niet ontbreken. Ik kreeg onlangs deze natuurlijke deo’s opgestuurd en na ruim uit te testen ben ik er zeker van, Salt Of The Earth zijn de allerbeste die ik ooit gebruikte.

In de wagen/veilig onderweg:

Doordat we met de wagen gaan voorzie ik enkele leuke reisspelletjes. Uno, kwartet en OXO zitten al klaar voor vertrek. Om alles leuk te organisen ga ik aanstaande zaterdag als de eerste aan de deur van Lidl staan, want ze hebben er leuke organisers.

In Frankrijk is een alcoholtester verplicht in de wagen (2 stuks). Deze bestelde ik online. Verder kocht ik een wagenkit met gevarendriehoek, medische verzorgingsset en fluo jas. Ik las online op een forum dat het aangeraden is om voor elke inzittende persoon een fluo jas mee te nemen.

Ook is aangeraden om een Bip&Go bakje (geldig voor Frankrijk en Spanje) aan te vragen (via VAB of Auto5). Zo hoef je niet in de wachtrij te staan aan de peage. Het bakje kost rond de €20 en elke maand die je ze gebruikt betaal je €1. Gebruik je hem niet, dan betaal je ook niet. De afrekening komt via domiciliëring.

Pegasus, opblaasboot, strandlaken en camera tas komen van Lidl (online shop).

Xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *