Een kind met eczeem, geen pretje!

Sinds mijn dochter anderhalf was hebben wij het zitten. Eczeem. Bloedtesten op allergie leverde niets op en toch reageerde ze heel fel op bepaalde voedingsstoffen. De reactie uitte zich in eczeem in het gezicht, de nek, de armplooi en de polsen. We testten ondertussen al heel wat producten uit, hebben haar laten uittesten op intoleranties en vermijden de voedingsstoffen waarop ze reageert. Onze kinderarts gaf ons een volledige lijst mee met wat ze niet meer mag eten. Noten en sinaasappel zijn de boosdoener voor een grote eczeem uitbraak. Zelf weet ze heel goed wat mag en wat niet mag. Onlangs had één van haar klasgenootjes een Twix mee voor Aya, heel erg lief. Toen ze thuis kwam zag ik meteen dat ze iets heeft gegeten die absoluut niet mag. Wat bleek, er zitten hazelnoten en amandel in. De twee waar ze het hevigst op reageert.

Het weer doet er ook geen goed aan. Van zodra het ietsje kouder wordt breekt de eczeem vooral in het gezicht en de nek uit. Naast het feit dat dit pijnlijk is beperkt het haar toch ook in het dagelijkse leven. De zwembeurten die ze op school al miste zijn niet meer te noteren. Eens samen naar het zwembad gaan gebeurt ook amper, waardoor ze nu nog steeds geen zwemkampioen is. Zeewater, nog zo’n pijnlijk moment. Telkens opnieuw probeert ze tijdens de zomer toch eens in het water te gaan, waarna ze er zeer snel weer uit is want het doet pijn. Het prikt enorm en dat gaat natuurlijk niet meteen weg.

Toen Aya een 2 tal weken weer een grote uitbraak had was ik het beu. De zalfjes die we hadden werkten niet meer naar behoren en ik vroeg via Instagram raad aan mijn volgers. Ik kreeg massa’s tips. Producten die we wel al gebruikten, maar ook producten die we nog nooit gebruikt hebben. Uit alle privé berichten die ik kreeg (en het was de eerste keer dat ik zo snel zoveel berichten kreeg) kwam het merk Uriage het meeste voor. Ik had het merk al zien passeren, ik kende het dus wel al, maar ik had er eerlijk gezegd absoluut geen idee van dat deze producten voor zoveel mensen de oplossing bleek. Het is ook iets dat onze huisarts en dermatoloog nooit aangeraden heeft.

Ik testte het merk en hun producten meteen uit. Zoveel positieve reacties, dat kan niet anders dan goed zijn.

Xémose Cérat

Dit is een gekend product bij Uriage en bevat 25% karatéboter. Het product ziet er zeer stug uit maar met de warmte van de huid gaat het goed smelten en diep indringen. En zo is het inderdaad. Deze crème heeft geen geur, prikt niet en plakt ook helemaal niet. Na de douche heb ik Aya hier meteen mee ingesmeerd en het smeert zeer gemakkelijk uit. De crème is zacht en voelt zeer aangenaam aan.

Bariédierm Crème

De Bariéderm crème is het bekendste product van Uriage en er kan geen enkel ander product aan tippen. De crème legt een beschermende laag tegen water en alles wat erin oplost. Zelf als je in de namiddag gaat zwemmen kan je dit al ’s ochtends opsmeren. Op een (zon)vakantie breng je het product best om de 2u opnieuw aan, voor de zonnecrème. Deze crème beschermt tegen het prikken van de chloor. Je kan je kindje (of jezelf) hier volledig mee insmeren of enkel op de eczeem plekken. Laat het product 10 minuten intrekken alvorens de kledij aan te doen.

Aya haar eczeem en huid is opmerkelijk beter. Het is nog niet helemaal weg maar dat zal het waarschijnlijk nooit zijn. Ze is wel een pak comfortabeler met deze producten en vooral, ze heeft geen pijn meer. Ik ben zeer tevreden over de producten en ga deze zeker opnieuw aankopen.

Xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *