Zandkoekjes met Nutella

Eerlijk is eerlijk, ik ben echt geen bakwonder. Ik heb er gewoon nog nooit echt veel tijd in kunnen steken. Nu het vakantie is vind ik het natuurlijk wel leuk om samen met de kindjes een activiteit te doen.
We bakte deze namiddag zandkoekjes en werkten af met Nutella en bloemsuiker.

ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes

  • 250g gesmolten boter
  • 150g poedersuiker
  • 500g bloem
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespuntje zout
  • 200g Nutella

Stap 1:
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal met behulp van een mespunt de inhoud eruit. Meng in een schaal de poedersuiker, ei, boter, vanille en zout totdat er een homogeen mengsel ontstaat. Let op: meng niet te lang.

Stap 2:
Voeg de gezeefde bloem toe en roer kort door. Maak van het mengsel een bol, en verpak dit in vershoudfolie. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.

Stap 3
Haal het deeg uit de koelkast en snijd het met een mes doormidden. Rol beide stukken deeg uit tussen 2 vellen bakpapier totdat het circa 3mm dik is. Laat de twee stukken deeg terug in de koelkast rusten voor ongeveer 10 minuten (idealiter 1 uur).

Stap 4
Haal de twee stukken deeg uit de koelkast en leg ze op de bakplaat. Laat de kindjes de vormpjes uitdrukken en bak de koekjes midden in de oven gedurende 8 à 10 minuten in de oven op 180°. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen. Versier ze met Nutella en bloemsuiker.

Wil je nog meer inspiratie? Op de Nutella website vind je er nog meer!

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *