Veggie uit een potje, geen probleem!

Pasta, we zijn er hier thuis allemaal gek van. Ik maak ze in de meest mogelijke varianten en heel vaak gewoon ook vegitarisch. Saus uit een potje gebruik ik -in alle eerlijkheid- amper tot nooit. Ik durfde het nooit aan te kopen uit vrees dat dit misschien een miskoop zal zijn (en voeding weggooien weiger ik te doen!).

Ik denk zelf bewust na over onze vleesconsumptie. Niet te veel en al zeker niet elke dag. Wist je trouwens dat 1 dag per week vegetarisch eten gelijk staat aan 1250 kilometer minder met de wagen te rijden? En dat er kan worden vastgesteld dat je met één dag geen rundvlees te eten evenveel water bespaart als met een maand lang niet te douchen? De keuze is hier dan snel gemaakt. Geef mij maar een douche i.p.v. een stukje rundvlees! Een kleine moeite met een heel groot effect.

Onlangs kreeg ik een pakket van Manna waar er een vegetarische bolognaise saus in zat. Wij mochten de saus uittesten en ik was er zelf eigenlijk wel benieuwd naar.
Gewoon pasta koken, saus opwarmen en klaar, ideaal voor zo’n dag waar je als moeder niet te veel goesting hebt om alweer uren achter het fornuis te staan.

De saus viel bij de kinderen enorm in de smaak. Vooral Aya kon er niet genoeg van krijgen. Het potje was hier net genoeg voor beide kinderen. Ze eten natuurlijk liever saus met pasta, dan pasta met saus ;).

Gaan jullie bewust om met de vleesconsumptie?
Xoxo
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *