Uitstap met kinderen: Play Kortrijk

Vandaag zet ik Kortrijk in de kijker. We gingen gisteren naar het tijdelijke festival PLAY, waar 60 kunstwerken van 40 verschillende kunstenaars over 16 landen hun kunstwerken naar buiten-en binnenlocaties brengen. Deze kunstwerken zijn er niet zomaar om naartoe te kijken maar nodigen uit tot spelen.

Bij Begijnhof 1302 gingen we ons plan opstellen. Daar kan je zelf kiezen welke route je zal samenstellen. Je kan kiezen tussen 5 verschillende routes. Natuurlijk kan je ook gewoon zelf een vrije route kiezen. Je kiest de kaartjes waar je heen wilt en maakt je eigen boekje. Er zijn binnen-en buitenlocaties. De buitenlocaties zijn elke dag open, voor de binnenlocaties kan je er terecht van dinsdag tot zondag en dat van 13 tot 17 uur. Op elk kaartje staat ook een leuke opdracht.

Mijn kinderen zagen het helemaal zitten. Met het plan in de hand vertrokken we naar de Grote Markt waar er een reuzegroot luchtkussen in de vorm van een bed staat. De kinderen kunnen er naar hartelust op springen (en natuurlijk mogen de mama’s en papa’s meespringen :)).

Ook het binnenkunstwerk waar je naar hartelust met confetti kan gooien was een topper. Kleine tip, mondjes dicht houden.

Rollen van een stijle berg vonden ze ook fantastisch.

We ontdekten vooral ook de stad. Ik kende enkel de stationsbuurt en winkelstraat maar Kortrijk heeft zoveel mooiere plaatsen dan enkel dat. Een gezellige stad waar je de ganse dag kan genieten van de vele terrasjes en mooie uitzichten. Een topdag voor het ganse gezin!

Over de middag gingen we lunchen bij Damast. We kozen voor het buitenterras, een ruim terras waar de kinderen ook de ruimte hebben om even te spelen. Aan tafel kregen ze een kleurplaat en mijn kinderen waren nog nooit zo flink geweest als toen. Dat ze iets konden winnen gaf hen wel motivatie om geconcentreerd te kleuren natuurlijk.

Wil jij ook graag met (of zonder) je gezin naar Play? Je kan er terecht tot 11 november 2018. Wil je nog meer weten over dit stadsspel? Ga dan naar www.playkortrijk.be 

xoxo

Charlene

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *