Uitstap met kinderen: Disneyland + Parijs

Afgelopen weekend trokken we richting Parijs. Op maandag werden we verwacht in Disneyland maar omdat alles op het gemak mocht gaan vertrokken we op zondagnamiddag al. Naar Parijs rijden wij zo’n 3 uurtjes, helemaal niet ver dus. De baan was heel rustig, al snel kwamen we aan in ons hotelletje.

Disneyland

Maandag vertrokken we vol goede moed richting Disneyland. Mijn partner en kinderen gingen er nog nooit, ik ging er al een 5 tal keer. Helaas was het ijskoud en begon het te gieten van de regen waardoor we redelijk vroeg het park hebben verlaten. We hopen nog eens terug te mogen gaan op een zonnige dag.

De magie van Disney begint al bij het naderen van het park. De parking gaat open om 7.30u, het park om 10u. Wij kwamen aan rond 9u en dit was perfect. We stonden op rij 7 in de parking wat vrij dicht is.

Het park is echt magisch. De muziek, iedereen is vrolijk (ondanks het vieze/koude weer). Het personeel is enorm vriendelijk en je waant je meteen in een sprookje.

Het park is proper, de toiletten ook en het eten was lekker. Disney is eigenlijk een dorp vol amusement op zich.

Walt Disney Studios Park

Dar Disney niet 1 maar 2 parken heeft wisten jullie waarschijnlijk al. Disney studios is een kleiner park met 5 productiezones zitten. Absoluut de moeite waard om ook dit park te bezoeken.

Op een rustige dag is het absoluut mogelijk op beide parken te bezoeken. De studios zijn open tot 19uur en het Disney park is open tot 22uur. Enkele attracties waren gesloten en mijn kinderen konden natuurlijk nog niet mee op de gevaarlijke attracties waardoor we deze hebben uitgesloten. Het was nu eenmaal een dag voor de kinderen.

Parijs

Op dinsdag trokken we in de ochtend naar de Eiffeltoren. We zochten de dichtstbijzijnde ondergrondse parking en vonden eentje vlak bij het monument. We wandelden bijna 2 uur rond de Eiffeltoren, er is namelijk veel te zien. Enorm veel Aziaten die hun trouwfoto’s aan de eifeltoren willen, barstensvol toeristen, verkopers en helaas ook bedriegers. Pas daar dus zeer goed voor op. Wij kochten voor beide kindjes een grote Eiffeltoren. Je mag absoluut afbieden. Zo ging de verkoper voor de grootste toren van €30 naar €10 en voor het middenformaat van €10 naar €5.

Aan de Eiffeltoren waren er draaimolens voor de kleinsten, speeltuintjes en een geweldig mooi park. Ik maakte enkele onvergetelijke foto’s met mijn kroost.

Na de Eiffeltoren trokken we richting huis. Met de wagen reden we nog langs de Arc De Triomph (een hel om te rijden) en een 3 tal uur later waren we thuis.

Onze batterijen zijn opgeladen en de herinneringen zitten gebrand op het geheugen. Alleen maar liefde.

Xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *