Uitstap met kinderen: Beekse Bergen

Gisteren was het zo ver, we gingen naar de Beekse Bergen. Vanaf Brugge rijd je er een 2 tal uurtjes over wat best doenbaar is voor een dagje op en af. De laatste keer dat wij gingen is alweer 3,5 jaar geleden en mijn zoon herinnerde zich er dus niets van. Toen was er amper volk, gisteren een pak meer. Even dacht ik ‘ohnee, zo druk’ maar in het park zelf merkte je er niets van. Het drukste punt was bij de giraffen tijdens de autosafari. Het is dan ook heel erg indrukwekkend dat die dieren even aan je wagen komen likken en hopen dat je wat lekkers voor hun bij hebt. Want ook al moeten de vensters en deuren dicht blijven, een hoop mensen veegden die regels aan hun laars en voederen de dieren. Het gekste dat wij tegenkwamen was een koppel met 5 bosjes wortels boven op het dak.

Autosafari:

We begonnen met de autosafari want daarvoor kwamen we het meest. We planden de dag zo in dat ons middagmaal in de auto benut kon worden. Zo konden we optimaal genieten want het park sloot om 17.30u. De leeuwen lagen relaxed op de truck en het leek hen niks te kunnen schelen dat ze van alle kanten bekeken werden. We deden de autosafari op de middag en het was warm, veel dieren hebben we helemaal niet gezien. Een beetje jammer, maar tijdens de wandelsafari zagen we ze dan wel.

Wandelsafari

Na de autosafari mochten de kinderen kiezen. Gaan we voor de bootsafari of toch liever wandelen. Omdat we al best lang in de wagen zaten kozen ze voor de wandelsafari (met vele speelpleintjes tussendoor). De wandelsafari deden we op ons gemak. We stopten aan elk speelplein, spotten vele aapjes, we bezochten de olifanten-en giraffenstallen én zagen op een televisiescherm de geboorte van een giraffenkalf. Ook leerden we dat gorilla’s 1 jong krijgen in hun leven. Daar zorgt de moeder zo’n 4-5 jaar voor.

Op het einde van de wandelsafari bezochten we een kiosk waar enkele overleden dieren opgezet werden. De kinderen geloofden eerst niet dat dit ooit levende dieren waren. Ik vreesde een beetje voor de gevoeligheid van mijn dochtertje maar met de juiste uitleg snapte ze waarom dit gebeurde.

Het park is echt een stukje Afrika in Europa. De dieren zijn prachtig, er is zoveel ruimte voor de dieren en net daarom gaan wij wel naar de Beekse Bergen en naar geen enkele andere dierentuin.

Na de wandelsafari was het tijd om naar huis te gaan. We hadden niet genoeg tijd om de boot-en bussafari te doen maar dat vonden we niet zo erg. Het was een fantastische dag dat we zeker opnieuw zullen doen. Een topuitstap voor jong en oud.

xoxo

Charlene

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *