Uitgetest: Weight Watchers foodbox

Het moest er eens van komen, zo’n foodbox bestellen. Nu dat ik terug een Weight Watchers abonnement heb was de keuze snel gemaakt. Ik bestelde meteen de foodbox (4 dagen, 4 personen). Afgelopen maandag kon ik er al mee aan de slag.

Levering

Je kan tijdens je bestelling kiezen wanneer je de foodbox geleverd wilt hebben. Ik koos maandag en de foodbox kwam tussen 17 en 22 uur. De website beloofde een sms met het exacte uur van levering op de dag zelf en die kreeg ik. In de loop van maandagvoormiddag kwam de sms toe. Mijn levering werd verwacht om 18.36 en stipt op de minuut belde de koerier aan. Een goed gevulde kartonnen doos die koel aanvoelt. Perfect.

Unboxing

Ik was natuurlijk heel erg benieuwd naar wat er allemaal in zat. Er was een ruim gamma aan groenten en eigenlijk zitten zo goed als alle ingrediënten (behalve olie en kruiden) in de box. Je hoeft dus niet meer speciaal naar de winkel om iets te gaan kopen. Ook op de website zie je tijdens het bestellen al de recepten voor de komende week inclusief alle ingrediënten.

In de foodbox zat ook een receptenblaadje. De maaltijden waren heel gemakkelijk te bereiden, zeker voor een noob als ik.

Menu 1

Ik koos ervoor om de menukaart te volgen. De eerste maaltijd waren hotdogs met rundsvlees, zure roomdip en een slaatje. Bij het uitpakken van het rundsvlees vreesde ik eerst even dat het niet genoeg ging zijn tot ik de worstjes draaide. Er was zeker genoeg vlees om dikke hotdogworstjes te maken.

Ik was heel benieuwd naar de smaak. Nooit eerder maakte ik zelf de worstjes. De week werd gestart met een overheerlijk menu. De hotdog was hemels! Aangevuld met het slaatje was dit meer dan voldoende.

Ik had alvast zin in meer en kon bijna niet wachten tot de volgende maaltijd bereid werd.

Kip met yoghurtsaus, couscous en sla

Kabeljauw met aardappelen in de oven

Dit gerecht gaf ik een eigen twist, en vooral dan het slaatje voor de kinderen. Die vulde ik aan met een pak meer snacktomaatjes. Alhoewel dit een super lekker gerecht is (en ik hem gisteren al opnieuw maakte!) vond ik de vis echt te weinig. Voor mij had er gerust een dubbele portie mogen in de foodbox zitten. De kindjes wilden nog meer vis waardoor ik er amper heb van kunnen eten.

De Weight Watchers foodbox ga ik zeker opnieuw bestellen! Bij elk gerecht had ik nog een portie sla teveel dat ik de volgende dag mee kon nemen als lunch naar het werk. Ik leerde gemakkelijke en heerlijke gerechten maken die ook niet enorm veel tijd in beslag namen.

Gisteren moest ik naar de cursus en was ik heel benieuwd naar het resultaat. Helaas kreeg ik onverwacht bezoek dat ik niet zomaar de laan kon uitsturen waardoor ik de afspraak met mijn coach heb gemist. Op naar volgende week!

Xoxo

Charlene

2 reacties

  1. Ik vind dat de recepten teveel terug komen, bovendien is er een zekere verspilling, je krijgt 500gr pasta terwijl je maar n 100gr nodig hebt. De box wordt hier soms ook pas om 21.30u geleverd. Wij niet meer, maar het was wel n goede manier om ns anders te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *