Uitgetest: Miele Cotton repair, laat je favoriete kledingstuk er terug als nieuw uitzien.

Nieuwjaren doen we nog de ganse maand januari én wij dames halen natuurlijk graag een mooie outfit uit de kast (of de winkel). Ik ben zo’n persoon die niet echt nadenkt over hoe ik de delicate kledij achteraf zal wassen, ik leg mijn vertrouwen volledig in de wasmachine. Dat kan natuurlijk al eens fout lopen. Nassim heeft enkele broekjes die zeer snel bolvorming krijgen en het zijn dan nog zijn gemakkelijkste broekjes. Het ziet er zo slordig uit met al die pluisjes dat ik al getwijfeld heb om ze toch maar in de kledingcontainer te gooien.

VOOR:

Miele bracht iets nieuws op de markt, de Cotton Repair. Die is speciaal ontwikkeld door Miele en voorlopig als enige op de markt. Het is een toevoeging aan je was om bolvorming op katoen tegen te gaan én zo je favoriete kledingstukken er terug als nieuw te laten uitzien.
Ik testte het voor jullie uit. Op de eerste foto zie je een broekje van Nassim in detail. Het broekje is maar een goedkoop exemplaar die ik meteen in drievoud kocht, gewoon omdat ze hem zo gemakkelijk zitten en hem bewegingsvrijheid geven.

De caps zijn ontwikkeld om in een Miele wasmachine doorprikt te worden, maar niet gevreesd. Ook zonder Miele wasmachine kan je deze caps gebruiken. Je maakt de cap gewoon open en giet het product in het wasmiddel bakje. Dit werkt even goed.
De caps kunnen gebruikt worden tijdens het wassen van katoen, linnen of viscose en is niet geschikt voor wol en zijde. Je mag de caps ook maximum 1 à 2 maal per kledingstuk per jaar gebruiken, om de levensduur te garanderen.
NA:

Zoals je ziet op de na foto zit er nog steeds een beetje pluisvorming. De broekjes van mijn zoontje waren echt enorm gepluisd waardoor de pluisjes niet allemaal verdwenen zijn. Ik ga het product zeker niet afrraden, want volgens mij zijn de broekjes gewoon in zo’n ver gevorderd stadium dat ze gewoon niet meer te redden zijn.

Ik merk duidelijk verbetering in de broekjes, al zien ze er niet terug als nieuw uit. Ik heb nog enkele caps over en die ga ik verder uittesten in de komende tijd, bij enkele items van mijzelf die zouden pluisjes durven te krijgen.

Tenslotte geef ik jullie nog enkele wastips van Miele mee.

  • Geef steeds voorrang aan de zwakste vezel in de stof. Wanneer een kledingstuk 10% wol en 90% katoen bevat, kies dan voor het wol programma.
  • Bij meerkleurig kledingstukken, geef voorrang aan de lichtste kleur. Was je marine t-shirt met wit en donker blauwe strepen samen met de licht gekleurde was (of zelfs met de witte was als je zeker bent dat de blauwe kleur goed gefixeerd is).
  • Beperkt het gebruik van wasverzachter. Het ruikt heerlijk maar laat ook een film achter op jouw handdoeken waardoor deze minder goed water absorberen.
  • Was nieuwe kleding steeds voordat je ze draagt. Je spoelde eventuele kleurbeschermers weg zodat deze geen allergische huidirritaties kunnen veroorzaken.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *