Summer skincare routine met Avène.

We willen allemaal een gezond lichaam hebben, maar zorgen we even goed voor onze buitenkant als voor onze binnenkant? Onze huid verdient natuurlijk ook het beste. Al jaren ben ik grote fan van de Avène producten. Het is begonnen toen mijn dochter eczeem kreeg en tot op de dag van vandaag grijp ik steeds naar het Avène assortiment.

Ik verzorg mijn gezicht dagelijks. Sinds ik over de 30 ben is dit zeker een must. We willen allemaal die rimpeltjes en plooitjes zo lang mogelijk uitstellen. Graag leg ik even mijn zomerse skincare routine voor jullie uit.

Reinigen & verzachten
Het is ontzettend belangrijk op je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Ik voel me niet goed wakker zolang mijn gezicht niet ‘in de plooi’ ligt. Ook in de avond is het heel belangrijk om alle vuiltjes van je huid te halen. Je liep namelijk een hele dag rond, te zweten of misschien wel in vuile lucht.
Eerst maak ik mijn huid nat, ik wil mijn gezicht eerst met water verfrist hebben. Daarna gebruik ik de micellaire lotion van Avène. Ik doe een beetje op een (wegwerpbaar) wettenschijfje en ga hiermee over gans mijn gezicht. De lotion ruikt overheerlijk en na gebruik voelt je huid lekker zacht aan.
Na de lotion gebruik ik de Thermal Spring Water Spray, en spuit ik die even over gans mijn gezicht. Ik laat dit drogen

Hydrateren en voorbereiden
Daarna is het de beurt aan het hydrateren en het voorbereiden van de huid. Dit doe ik door middel van het Radiance serum te gebruiken. Ik gebruik 2 pompjes voor gans mijn gezicht in te smeren. Dit laat ik even intrekken.

Beschermen en verbeteren
De huid beschermen is iets wat we eigenlijk dagelijks zouden moeten doen, zeker op zonnige dagen. Voor mijn gezicht gebruik ik de B-Protect 50+ crème. Deze is anti vervuiling (lucht), uv beschermend en heeft een verschonend effect. Hiervoor gebruik ik genoeg product. Deze crème is van zeer hoge bescherming en is geschikt voor de gevoelige huid.


Lipcare: voeding-bescherming-comfort.
En last but not least gebruik ik de beautyfying lipsticks. Die hebben een SPF factor 20, is zonder parfum, waterproof en zweet resistent en heeft een instelbare intensiteit. Deze lippenbalsems bestaan in drie verschillende kleuren. Rose velours; nude tendre en rouge éclat. Mijn favoriet is de nude teindre. Met één laag heb je een naturel en subtiel resultaat, meerdere lagen zorgen voor een intensere kleur.


xoxo
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *