Starwax The Fabulous- Keep it clean!

Ik ken Starwax al even, ik zit nu ook aan de bron van verschillende poetsproducten. Ik poetste er al vaker mee en was telkens heel erg tevreden. Natuurlijk was ik blij toen ik enkele producten mocht uittesten. Sinds 1946 kunt u rekenen op de kennis en ervaring van Startex. Doeltreffendheid staat hierbij centraal. Vandaag biedt Starwax een reeks geactualiseerde onderhoudsproducten uit grootmoeders tijd waarmee u het hele huis kunt schoonmaken. Het assortiment bestaat uit maar liefst 18 veelzijdige huishoudelijke onderhoudsproducten van weleer.

Keuken ontvetter

Nu ik één brok energie ben begon ik meteen mijn keuken onder handen te nemen. Niet alleen de buitenkant, want die krijgen regelmatig eens een veeg, maar ook de binnenkant werd geleegd, gepoetst, gesorteerd en weer gevuld. Ik testte de Keuken ontvetter met bruine zeep, kristalsoda en zuiveringszout. Het product zelf voelt zacht aan en dit komt door de bruine zeep. Het is zacht voor mijn handen wat ook niet onbelangrijk is natuurlijk. Door de beste ingrediënten van vroeger te gebruiken zorgt dit product voor een perfect proper resultaat. Het lost zelf aangekoekt vet op. Het product is geschikt voor roestvrij staal, tegels, marmer en kookplaten. Ik poets er natuurlijk ook mijn aanrecht en kasten mee. Ik vind het zelf een pluspunt dat het ook voor marmer geschikt is. Vele producten bijten helaas in het marmer waardoor het onherstelbare schade oploopt. Met Starwax heb je dit probleem niet.

Ossengalzeep

Ik ben zelf al heel lang fan van ossengalzeep. Het is voor mij het best werkende product om vlekken uit de kinderen hun kledij te krijgen. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat als ik mijn methode toepas dat alle vlekken eruit gaan. Jullie vragen jullie vast af wat ik daarvoor doe en dat is heel simpel. Het beste is natuurlijk om de vlek meteen in te smeren met de Starwax ossengalzeep. Natuurlijk lukt dit niet altijd, de vlekken zijn er hier vaak al ingedroogd. Ik maak de kledij goed nat en wrijf de vlek overvloedig in met de ossengalzeep. Daarna laat ik het kledingstuk weken. Niet voor een paar uur maar voor een paar dagen. Erna gaat het in de wasmachine op 30° en zijn de vlekken eruit.

100% Ossepootolie

Ook kreeg ik dit product toegestuurd. Het product is ideaal voor het onderhoud van leer want het voedt, hydrateert en maakt het leer waterafstotend. Het geeft soepelheid en glans terug aan uitgedroogd leer (schoenen, jassen, zetels, paardentuig,…). Het is ook een gebruiksvriendelijk product. Je maakt het leer schoon met behulp van zeepwater en daarna breng je de Starwax ossepootolie aan met een kwast of schone doek. Laat het product een nachtje inwerken en daarna wrijf je de overtollige olie af met een schone, droge doek.

Verpakking

Zoals jullie zien doet de verpakking mij denken aan de `seventies & eighties`. De verpakking is van soepel plastiek. Ik ben er wel fan van. Het maakt voor mij poetsen altijd iets aangenamer als de producten er ook leuk uit zien :).

Xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *