SmartGames: Uitgetest en goedgekeurd.

SmartGames, iets waar ik al veel lof over hoorde maar zelf nog niet in huis haalde. Vorige week kregen we het spelletje Squirrels go Nuts toe en meteen sprongen mijn kinderen enthousiast aan tafel om het uit te testen. Het spel wordt aangeraden vanaf 6 jaar maar mijn zoon van 5,5 kan het al heel goed.

Het spel

Squirrels go Nuts is een schuifpuzzel. Het platform bevat enkele gaatjes en zo moet je door middel van de diertjes te verschuiven de nootjes in de gaatjes krijgen. In het doosje zit een boekje met alle mogelijke combinaties dat je kan maken. Van heel gemakkelijk tot redelijk moeilijk (geloof me, het zijn echte breinbrekers die moeilijkste).
Nassim speelt het spel heel graag. Hij durft al eens te zeuren als ik even wegkijk maar hij kan zich er goed mee bezighouden. Mijn kinderen gaan amper naar een opvang in de vakantie en dan is afwisseling van spel een must.

Het doosje en spel zijn heel compact dus handig om mee te nemen in mijn handtas. Wij moeten volgende week op restaurant en het spel gaat mee i.p.v. de iPad. Wij zijn alvast heel benieuwd naar andere SmartGames en gaan zeker de collectie uitbreiden.

De prijs van het spel ligt rond de €15 en is zowel beschikbaar online als in de speelgoedwinkel.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *