Rosie & Moussa, de film.

Wij mochten gisteren naar Rosie & Moussa, de allernieuwste Vlaamse kinderfilm gebaseerd op het boek van Michael De Cock & Judith Vanistendael in première gaan bekijken. We werden verwacht in Cinema La Palace in hartje Brussel. Aya keek er enorm naar uit, al de ganse week telde ze af om de film te gaan bekijken.

De film gaat over Rosie en Moussa, uiteraard. Rosie gaat samen met haar mama aan de andere kant van de stad wonen, waar ze haar bovenbuur, Moussa leert kennen. Hij wordt al snel haar beste vriend. De twee deugnieten kruipen op het dak van het appartementsgebouw, wat absoluut verboden is door meneer Tak. Daar belooft Moussa dat hij Rosie gaat helpen haar papa te vinden, want Rosie weet niet waar hij is.

Zwaar thema.

De film brengt een zwaar thema aan bod. Een vader in de gevangenis is niet alledaags. Ondanks het zware thema is de film absoluut geschikt voor kinderen. Het wordt niet verbloemd, het wordt mooi verteld waarom Rosie haar papa in de gevangenis zit. Er worden vergelijkingen gemaakt, waardoor kinderen het verhaal echt kunnen snappen.

Liefde

Ook komt er vee liefde in de film voor. Rosie’s mama wordt verliefd op een andere man, Moussa wordt verliefd op Rosie. Ook zie je de liefde tussen moeder en dochter. Tijdens de film zijn er liefdevolle momenten, wanneer Rosie’s mama over haar armen wrijft.

Acteurs

Ik vond persoonlijk de hoofdrolspelers geweldige acteurs. De jonge Moussa, die eigenlijk Franstalig is deed zo goed zijn best. De mimiek, hoe verliefd hij keek naar Rosie, het plaatje klopte. Ook Rosie zat volledig in haar rol.

De film is absoluut geschikt vanaf 7 jaar. Aya keek in één trek door, zonder ook maar één keer een vraag te stellen. Ook voor volwassenen is de film entertainment. Er waren momenten waarop de ganse zaal meelachte, het verhaal sleepte mij meteen mee. Een echte must-see voor aankomende vakantie!

Rosie & Moussa, vanaf 28/03 in cinéma.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *