Review: BLACK+DECKER stoomreiniger 11-in-1

Als mama vind ik het belangrijk dat mijn huis proper is. Met kindjes wordt je woning zoveel sneller vuil en omdat ik een grote interesse had in de stoomreiniger bestelde ik die van BLACK+DECKER.

Een twee tal maanden geleden ging ik aan de slag met de BLACK+DECKER stoomreiniger. Ik poetste reeds met een stoomreiniger van een ander merk en toen was ik er niet zo heel tevreden van. In dit artikel vertel ik jullie wat mijn bevindingen zijn over de BLACK+DECKER 11-in-1 stoomreiniger en de toebehoren.

Bij het ontvangen van de doos was het enige wat ik nog moest doen de steel aan de stoomreiniger bevestigen. Ik ging meteen aan de slag om mijn living en keuken te poetsen. De stoomreiniger is in 15 seconden opgewarmd.

Voordelen

  • Geen chemische producten nodig. Je hebt enkel water nodig om zowel de vloeren als andere oppervlaktes te poetsen.
  • De stoomreiniger doodt 99,9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten
  • Eenvoudig te vullen met kraantjeswater. Je kan de handstoomreiniger uit de steel halen en zo vullen onder de kraan.
  • De Easy-Glide™ microvezel stoomdoeken zorgen voor een grondige vuilafname en gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee.
  • Knop aan de voet voor extra stoom
  • Ecologisch

Ik gebruikte de stoomreiniger niet enkel voor mijn vloeren maar ook voor mijn zetel. We hadden helaas te kampen met luisjes en omdat de hoezen van mijn zetel niet gewassen kunnen worden gebruikte ik de stoomreiniger ervoor. Onze zetel heeft ook al heel wat vlekken maar nu toe kreeg ik de vlekken er niet helemaal uit, maar ik ben al tevreden dat de zetel eens volledig gereinigd is en dat de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten toch gedood zijn.

Badkamer

Zelf woon ik in een gemeente waar heel veel kalk aanwezig is in het water, en hoe vaak ik ook de kranen poets, ik blijf aanslag hebben. Ik testte ook de stoomreiniger op de kranen om te zien of de kalk ermee weg gaat. Het borsteltje heeft zeer sterke haren, waardoor schrobben vergemakkelijkt wordt. Het enige minpuntje dat ik hierop kan aanmerken is dat het borsteltje iets te groot is om mijn kraan volledig te kunnen poetsen, maar dat kan ook gewoon aan mijn kraan liggen.

Ook voor het toilet kan je de stoomreiniger gebruiken. Zonder opzetstuk stoom ik zo mijn toilet. Nadien was ik altijd nog eens af met een klamvochtige doek.

Keuken

De bijgevoegde accessoire met handschoen gebruik ik het vaakst voor mijn keuken. Doordat de stoomreiniger 99,9% van de bacteriën doodt vind ik het echt belangrijk om de keuken zo bacterievrij  mogelijk te houden. Het gebruik ervan is zeer gemakkelijk. Je stopt je hand in de handschoen en poetsen maar. In onderstaand filmpje zie je hoe snel de Black & Decker stoomreiniger schoonmaakt.

http://www.mamavantweeblog.be/wp-content/uploads/2018/05/img_5873.mov

Ramen

Ook voor de ramen kan je de stoomreiniger gebruiken. Dit is de enige functie die ikzelf niet gebruik. Ik testte het wel al uit maar voor mij duurde het iets te lang. Ik heb de indruk dat met de ouderwetse spons en trekker het iets sneller gaat.

Nadelen

Als ik dan toch een nadeel moet opnoemen dan is het dat de steel voor mij te kort is. De beste steelhoogte is schouderhoogte maar de stoomreiniger reikt net onder de borst. Voor de rest heb ik geen nadelen ondervonden aan deze stoomreiniger.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden van de BLACK+DECKER stoomreiniger en zou hem aanraden aan iedereen die twijfelt om eentje te kopen. Zeker ook voor mensen met een moeilijke vloer is hij het meer dan waard. De prijs is zeer betaalbaar voor wat je allemaal krijgt en wat de stoomreiniger allemaal kan. Een goede investering!

xoxo

Charlene

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *