Persevent: voorstelling nieuwe Mercedes Benz A Klasse + testrit.

Afgelopen dinsdag mocht ik naar de nationale persvoorstelling van de nieuwe Mercedes Benz A klasse. We begonnen met informatie over de wagen om erna af te sluiten met een geweldige testrit. Alles wat we leerden over de nieuwe wagen konden we toepassen.

Jullie vragen zich vast af waarom ik ingegaan ben op deze uitnodiging. Ik ben namelijk geen autokenner en al zeker geen blogger die enkel nog over wagens gaat praten. De reden dat ik mijn volgers meer wil vertellen over deze wagen is de veiligheid van de wagen.

Binnenkant

In de nieuwe wagen zitten zoveel snufjes dat je helemaal veilig op je bestemming raakt. Zonder afgeleid te worden van de gsm die rinkelt, een sms die toch nog snel moet verstuurd worden of een dringende boodschap naar je partner. De nieuwe Mercedes A klasse heeft namelijk een spreekfunctie. Door simpelweg ‘hallo Mercedes’ te zeggen antwoordt de wagen met de vraag ‘Wat kan ik voor u doen’. Je kan je gsm verbinden met de wagen waardoor je de smsen kan voorzeggen. Gedaan met snel stiekem voor het rode licht toch maar die sms te sturen. We weten allemaal dat het niet mag en toch doen zoveel mensen het nog steeds.
Je kan ook vragen om de verwarming hoger of lager te zetten, je kan de verlichting binnenin de wagen veranderen van kleur en zoveel meer.

http://www.mamavantweeblog.be/wp-content/uploads/2018/06/img_6517.mov

De comfortfuncties en veiligheidsfuncties van de A klasse zijn op hetzelfde niveau van de S Klasse.
Binnenin is er een dashboard die vergelijkbaar is met een lange smalle tablet. Het scherm is van zeer goede kwaliteit zodat het nooit weerspiegelt door de zon, of indien mijn geval, vette vingertjes :). De wagen heeft een ingebouwde camera waardoor parkeren a piece of cake wordt. Voor, achter, links en rechts, je ziet alles gebeuren. Het was voor mij natuurlijk even wennen dat ik gewoon op het schermpje kon kijken tijdens het parkeren in plaats van mijn nek bijna volledig om te draaien zodat ik toch zeker nergens zou tegen rijden. (Ik heb altijd schrik dat er plots iemand achter mijn wagen loopt tijdens het achteruitrijden.)


Ook de cd speler is verleden tijd. Mercedes is volledig mee met zijn tijd en je kan je telefoon verbinden aan de wagen. Dat testte ik (nog) niet uit, misschien wel een volgende keer. Ook reageert de wagen op wat er in en rond hem gebeurt. Val je in slaap aan het stuur? Dan gaat de wagen vertragen tot hij tot stilstand komt. Er gaat een alarm af en indien je niet gewekt wordt na 10 seconden worden de hulpdiensten verwittigd.

Buitenkant

Dat de wagen beeldschoon is valt niet over te discussiëren. De vernieuwde A klasse is verlaagd, waardoor het verbruik wordt verminderd. Achteraan zijn de lichten in 2 verdeeld waardoor de koffer groter is en er een pak meer in kan. Niet onbelangrijk natuurlijk als je met kinderen ergens naartoe gaat.

De voorkant van de wagen is rechter geworden, zodat als er een ongeluk gebeurt (en dat willen we helemaal niet) de klap zachter aankomt.

Conclusie

De wagen is veilig. Zowel voor de bestuurder als voor de omgeving. Ik deed een korte testrit met de wagen en ben benieuwd naar meer. Als ik de kans krijg om de wagen enkele dagen uit te lenen wil ik voor jullie ook het gemak toelichten met kinderen. Hoe vlot kunnen ze zichzelf vastklikken, hebben ze genoeg ruimte, kan er effectief zoveel mee in de koffer, dat zijn allemaal vragen die ik graag voor jullie wil uittesten.

Deze vond ik zo leuk dat hij ook op de foto moest :).

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *