Oostende, niet zomaar een Stad Aan Zee!

Vorig weekend hadden we een nachtje Oostende ingepland. Ik gebruikte de Hotelcheques die we onlangs kregen. De hotelcheques zijn het perfecte geschenk om eens te geven. Met die cheques kan je kiezen uit enkele hippe hotels aan de kust van Oostende.

Wij kozen voor een familiekamer in het Mercure hotel. Samen met mijn mama en de kinderen trokken we er op vrijdagavond na school naartoe. We hadden helaas een beetje pech. Mijn mama was hard verkouden én een spierontsteking in haar nek en ook mijn zoon was koortsig met keelpijn. We lieten de pret niet bederven door de zieken en trokken alsnog richting Oostende. Het hotel was heel fijn. Wij zaten op het tweede verdiep. De familiekamer was voorzien van een dubbel bed en een stapelbed. De kamer was zeker ruim genoeg en ook de badkamer voldeed aan al onze eisen. Er was een pakketje voorzien met enkele Rituals producten en dan nog enkele producten an het hotelmerk zelf. De twee kleine minpuntjes aan de kamer waren dat de kamer voor mij te donker was. Ik hou van veel licht, dat maakt mij gelukkig. Ook was ons uitzicht écht niet mooi. We keken uit op de binnenkoer die voorzien was van noodtrappen. Het zat wel verstopt achter een gordijn, maar een mooi uitzicht hadden we dus niet. Gelukkig gaan wij niet op hotel om de hele dag in de kamer te zitten, dus zo erg was dat natuurlijk niet.
Het ontbijt de volgende ochtend was formidabel. Tussen 7 en 11 kon je uitgebreid ontbijten. Er was een buffet waar werkelijk alles voorzien was. Wat je maar bedenkt was aanwezig. Je kon er zelf pannenkoeken en wafeltjes bakken! Het beslag en de pan/wafelijzer stonden warm! Alleen al voor het uitgebreide ontbijt zou ik er al eens terug gaan.

Op zaterdag gingen we naar de vismarkt, waar mijn mama alvast haar inkopen deed. Je kon je aankopen laten staan tot 18u! Perfect, zo kon de vis lekker koel blijven en hoefden wij deze niet mee te sleuren.

We namen ietsje verder ook eens de overzetboot. Die brengt je van de Visserskaai naar de gratis parking niet ver van het Maritiemeplein. Ook kan je je fiets meenemen op het bootje. Op de parking konden wij niets doen aangezien we met de trein reisden, dus namen we gewoon het bootje terug. We vaarden eens mee voor de ervaring van de kinderen, en we waren zeker niet de enige :).

Ook speelden de kinderen een beetje aan zee, en deden we een wandeling rond de kustlijn.

Voor ons is Oostende trouwens geen onbekende. Enkele jaren geleden deed ik met mijn beste vriendin ‘The Crystal Ship’. Aan de randparking van Oostende kan je gratis een fiets uitlenen en zo Oostende ontdekken. The Crystal Ship meert terug aan tijdens de Paasvakantie. De nieuwe en bestaande werken vormen een permanent artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Het is zeker de moeite waard om dit parcours te doen. Wij vonden het toen heel fijn en zeker met kinderen is dit een aanrader.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *