Let`s get personal, hoofstuk 2: Weight Watchers Flex

De dames en heren die me al volgen op instagram zagen het ongetwijfeld al op mijn stories voorbijkomen. Ik heb me ingeschreven voor het Weight Watchers Flex programma. Jullie lazen ongetwijfel hier al dat ik een beetje fitter wil worden. Hoog tijd om het volledige plaatje aan te pakken dus.

Waarom Weight Watchters Flex?

Waarom ik voor het WWF programma volmondig ja heb gezegd? Niet omdat afvallen mijn uiteindelijke doel is, ik heb geen crash dieet nodig, ik wil het ook helemaal niet. Wat ik wel wil is me bewust zijn van wat ik allemaal eet, me fitter voelen en misschien er 5 kilo af krijgen, al is dat laatste geen must. Ik hoorde zelf ook al heel veel positiever reacties over Weight Watchers. Het geeft geen gevoel van diëten en ik denk dat dit hun key to succes is. Je kan namelijk alles nog eten, gewoon met mate.

Ik installeerde al de app op mijn telefoon en hou sinds dit weekend bij wat ik allemaal eet. De eerste dag deed ik het zonder de punten te tellen, het was tijd voor een reality check. Ik verschoot toen ik op mijn puntenteller 33 punten zag staan. Dat waren 10 punten meer dan dat mij is toegestaan. Ik wist wel dat die wafeltjes met chocolade niet gezond zijn, maar ze zijn zo lekker. En zo gaat het met alles eigenlijk. Ik eet mijn portie groenten en fruit netjes elke dag, maar toch vul ik teveel aan met koekjes, cola en als het kan snoep en chips. Dat eetpatroon moet er volledig uit.

Meetings.

Ik koos er voor om wekelijks naar een meeting te gaan. Het is voor mij een extra motivatie om het vol te houden en ik denk nog een extra reality check. Ik zal er vast ook leuke mensen leren kennen, elk met zijn andere battle to fight. Ook zal ik er met mijn vragen terecht kunnen, wat voor mij ook belangrijk is. Aanstaande woensdag is mijn eerste meeting en ik ben er zelf heel erg benieuwd naar. Zal de coach me vertellen dat ik overgewicht heb en toch 15 kilo kwijt moet? Ik heb er allemaal nog geen idee van, maar ik ben wel reuzebenieuwd en tegelijkertijd ook een beetje nerveus. Het voordeel van de meeting is dat de locatie vlakbij mijn huis is. Zo hoef ik het ook niet te ontzien als het eens regent. Het is letterlijk om de hoek.

Ik hou jullie over exact 1 maand op de hoogte hoe het tot dan allemaal verloopt. Zal ik het kunnen volhouden? Zullen de meetings mijn ding zijn? Zullen de koeken, snoepen en chipjes verbannen zijn uit mijn lichaam? Zal er überhaupt iets van gewicht af zijn? I keep u posted!

xoxo

Charlene

4 reacties

  1. Heel veel succes , met je 1ste week 🙂 Als je nog vragen hebt , aarzel dan zeker niet om mij te contacteren .
    Coach Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *