Goodbye ochtendstress, hello Routineklok!

Ochtenden met kinderen kunnen nogal euh… tja… hectisch? Druk? Vermoeiend? Gestresseerd?, enfin dat allemaal dus zijn. Ken je dat, jij haast je in alle hoeken waar nodig (omdat je echt nog 5 minuutjes wou blijven soezen), dan werken de kinderen niet mee. Terwijl je al wil vertrekken moet kind 2 nog zijn tanden poetsen en vergat kind 1 haar zwemzak. I know the feeling. Dat gebeurt hier ook al eens.

Tina Favache, opruimcoach en gekend van ‘Het Opruim Boek’ bracht daar verandering in. Ze ontwierp een routineklok. De routineklok bestaat uit een bouwpakket die je als gezin volledig op maat kan maken. Aan de hand van magneten en pictogrammen deel jij jouw ochtend in. Je kan de klok trouwens voor elk uur van de dag gebruiken. Ideaal voor kindjes die veel structuur nodig hebben, maar nog geen tijdsbesef.

De taken die op de klok kunnen opgenomen worden gaan van ‘aankleden’ tot ‘tafel afruimen’ en ‘vrij spel’. Ze zijn dus heel uitlopend. Door de Routineklok dagelijks aan de kinderen aan te bieden zal je merken dat de kindjes hier steeds vlotter mee overweg kunnen. Na enige tijd zullen ze volledig zelfstandig de routine uitvoeren. Hun tijdinschatting verbetert hierdoor en zo vermijd je onnodige discussies. Want dat heb je niet nodig op je nuchtere maag om de dag goed te starten natuurlijk.

De Routineklok toont via deze link hoe je hem in elkaar moet steken.

Ben jij klaar voor zorgeloze ochtenden?

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *