Family at the movies: Pieter Konijn @kinepolis.

Afgelopen zondag gingen we voor het eerst met onze kroost naar family at the movies bij Kinepolis. Elke zondagvoormiddag vanaf 10 uur word je onthaalt op de rode loper. Er was een springkasteel, dansstudio, tekenatelier en een geweldig goochelaar die enorm goed in zijn rol zat. Als je iets aankoopt in de shop krijg je ook voor elk kind een junior popcorn erbij.

De kindjes speelden wat rond en om 11uur begon de film. We keken naar de welbekende film Pieter Konijn. Je weet wel, van de boekjes van Beatrix Potter. Wie de reclame al zag denkt vast ‘hé, dat is een leuke film’ en wij kunnen het enkel maar beamen. Mijn zoon zat de ganse film stil en gefocust te kijken. Iets wat nog nooit eerder voorviel. Dan moet het wel een mooie film zijn. Ook voor volwassenen is de film een echte aanrader.

Het verhaal

In de hoofdrol speelt niemand anders dan het opstandige konijn Pieter de hoofdrol. Pieter konijn, zijn zusjes en neefje houden er van om groenten te stelen uit de tuin van meneer Verhoef, een oude norse man die zeer kwaad is op de konijnen. Maar groenten stelen ut de tuin is niet zonder gevaar. In de film komt de herinnering voor dat de vader van Pieter gegrepen werd door meneer Verhoef en geëindigd is in een maaltijd. Gelukkig is er de vriendelijke buurvrouw Bea. Een kunstenares die fantastisch mooie schilderijen maakt over de Pieter en zijn familie.

Tijdens een van de jachten wordt Pieter gegrepen door meneer Verhoef. Spanning alom, tot meneer Verhoef een hartaanval krijgt. Pieter juicht en nodigt alle dieren uit in het huis en de tuin. Het verhaal verplaatst zich even naar Londen, waar de neef van meneer Verhoef, Thomas werkt en woont. Hij kent zijn nonkel niet maar toch erft hij het huis. Een stadspummel die naar het platteland verhuisd. Benieuwd hoe dat afloopt? Ga dan zeker de film bekijken! Hier vind je alvast de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=GvTpADtNjZ4

Leeftijdsadvies

De film heeft het leeftijdsadvies vanaf 6 jaar. Er zitten best wel spannende en verdrietige momenten in de film. Ook is het geen tekenfilm, maar een pak realistischer omdat het met echte mensen is.De film duurt 95 moch kan ik jullie zeker overtuigen om met jullie kinderen van 5 ook al te gaan. Als mijn zoon zo flink kan stil zitten en aandachtig kijken, dan kunnen jullie kindjes dat zeker.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *