Fair flora // Hoe groen zijn jouw planten?

Dat ik een plantenliefhebber ben wisten jullie al lang. Mijn huis overwoekerd van het groen, maar hoe groen is mijn groen nu eigenlijk?

Ik breng mijn planten mee van overal, zonder daar veel over na te denken. Want planten = natuur. Dat mijn planten eigenlijk niet zo groen zijn als ze er uit zien wist ik helemaal niet.

Ik leerde Fair Flora kennen. Fair Flora betekend duurzame bloemen en planten. Daarbij letten zij op alles: op hoe milieuvriendelijk hun productie is, hoe er wordt omgegaan met de medewerkers, of er over de recycling is nagedacht,…

“De eisen

De Fair Flora kwekers zijn transparant over hun werkwijze. Vaak zijn er al bestaande certificeringen op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Fair Flora voegt daar extra vragen aan toe, de footprintberekening is een vereiste. Daarnaast wordt de kweker uitgedaagd verbeteringen door te voeren. Fair Flora is het merk om duurzame bloemen en planten op de markt te brengen: volkomen transparant over de wijze waarop het product tot stand komt. En daar zijn ze apetrots op.

Bron: www.fair-flora.com

Ben jij benieuwd waar je Fair Flora kan kopen? Welke kweker er in jouw buurt ligt? Op hun website vind je jouw dichtstbijzijnde kweker. Wie toch liever online besteld kan dit onder andere bij bol.com onder de zoekterm ‘fair flora’.

Wat ik wel heel zeker weet is dat wanneer wij volgende week in Nederland zijn, wij een kweker gaan bezoeken. Dichtbij ons vakantiepark ligt een kweker en daar moet ik eens heen om het zelf te ervaren. Via mijn Instagram stories zal ik jullie uiteraard op de hoogte houden.

Xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *