DIY: pimp eens een kast met de Black+Decker Mouse accuschuurmachine.

In mijn garage staat al enkele jaren een oude kast. Een kleerkastje die mijn overgrootvader ooit maakte toen mijn mama geboren werd. De kast was origineel oranje, tot mijn mama hem licht grijs verfde. Aangezien dat laatste ook al meer dan 20 jaar geleden was, was een nieuw kleurtje wel aan de orde. Dankzij onze nieuwe Black+Decker Mouse accuschuurmachine zag ik het klusje meteen zitten. Ik had de kast ook echt nodig in huis. Opbergruimte kan je nooit te kort hebben met twee kinderen.

De kast voor het schilderen.

Het schuren:

Ik had de schuurmachine opgeladen en hoopte er ineens de ganse kast mee te kunnen schuren. Helaas lukte het niet dus heb ik het in 2 dagen moeten doen. De batterij van de schuurmachine ging net lang genoeg mee om de helft van de kast af te schuren. Gelukkig had ik het ganse weekend ingepland om de kast op orde te brengen. Ik ben wel heel blij dat we het toestel hebben. Met de hand de kast afschuren zag ik totaal niet zitten. De mouse accuschuurmachine ligt gemakkelijk in de hand en is compact. Het is ook voor iemand die er niets van kent heel gemakkelijk om te gebruiken. Meer over de Black+Decker powertools lees je hier.

De kast:

Na het schuren twijfelde ik om eerst een primer aan te brengen maar besloot het toch niet te doen. Ik verhuisde de kast reeds naar binnen omdat ik het schilderen ineens in huis wou doen. Waarom ik dit zo wilde doen is omdat ik geen zin had in wind en vuiltjes en ook omdat ik niet wil dat de kast tijdens het verhuizen opnieuw schilfertjes verf zou kwijt spelen moesten we ergens tegenaan botsen.
Ik kocht een potje matte zwarte verf en een klein rollertje. Met een verfborstel gaat het voor mij te traag en met een roller heb je een mooiere afwerking vind ik.

Eindelijk kan al het speelgoed uit onze living opgeborgen worden. Ik heb grote afsluitbare curverboxen gekocht en zo netjes al het speelgoed gestapeld. Mijn zoon is trouwens heel tevreden, ik beloofde hem dat het zijn kast werd, en al zijn speelgoed past er perfect in.

xoxo`Charlene

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *