Botanisch wonen: woonkamer met groene touch.

Botanisch wonen, urban jungle, of gewoon een huis vol planten is tegenwoordig heel erg in. Een overdaad aan planten in je interieur is niet alleen meer iets voor de grootmoeders, maar ook de jongste en hipste interieurs mogen eraan geloven.

Ik ontwikkelde een aantal jaar geleden een grote liefde voor mijn Pilea Perperomiodes. Toen het plantje begon te kweken had ik in er in een mum van tijd een stuk of 8. Ik deelde ze uit aan bekenden en onbekenden, maar de plant bleef maar kweken. Dus ging ik bloempotjes verzamelen en verplantte en verzamelde ik. Stap voor stap voegde ik nieuwe, voor mij wat onbekende plantjes toe aan het interieur. Ik kocht een heel leuk hangplantje (waar ik veel te veel voor betaalde!) en zo groeide mijn ‘urban jungle’.

Hier en daar erfde ik een plantje en toen ik onlangs naar een tuincentrum ging kocht ik mijn portemonnee leeg. Ik kocht een grote Musa, ofwel bananenplant. Hij is moeilijk in onderhoud vind ik zelf en ook niet iedereen is fan ervan. De blaren worden namelijk bruin en vormen zo een stevige stam.

Elk seizoen vervang ik de kussenslopen in de woonkamer, deze gebloemde kussenslopen vond ik bij de Action.

De meeste bloempotjes koop ik aan in de kringloopwinkel. Daar vind je de leukste potjes voor een klein prijsje. De posters vond ik onlangs in de Action.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *