Boshyacinten gespot in het Kluisbos.

De Paasvakantie is ten einde en die sloten we af met een prachtig weekend. We gingen naar het Kluisbos, vlakbij de taalgrens en op zo’n uurtje rijden van ons huis. Het Kluisbos is het grootste bos in de Vlaamse Ardennen én dat hebben wij geweten.

Bij aftrap van de Paasvakantie begon het Hyacintenfestival. De bekende blauwe boshyacint wordt dan in de kijker gezet. Die bloeit nog tot 1 mei en is zeker een bezoekje waard. In tal van verschillende bossen in de Vlaamse Ardennen en het Scheldeland (twee Oost-Vlaamse streken) staan de boshyacinten in volle bloei. Het adembenemende bloementapijt is zeker een bezoekje waard.


We gingen als echte padvinders op pad. Ik met de rugzak gevuld met eten en drinken, de kinderen elk met hun wegwerpcamera en potje met vergrootglas. Daarin verzamelden ze insecten om die toch eens heel goed te kunnen bekijken.

In alle eerlijkheid, ik wist absoluut niet dat het Kluisbos zo mooi was. De Vlaamse Ardennen, daar was ik voor zo ver ik weet nog nooit geweest. We gaan er deze zomer zeker eens terug met de kinderen. Die vonden het geweldig leuk en waren na onze hele grote wandeling (de teller telde 7000 stappen) pompaf.

Doorheen het bos heb je heel veel rustplaatsen. Wie dus af en toe en break nodig heeft kan dat gewoon doen op één van de talrijke bankjes. Ook qua drink-en eetgelegenheden is er geen gebrek. Aan de voet van het bos heb je een parking, souvenirwinkel en café. Ideaal voor wie even de dorst wil lessen nog vooraleer richting huiswaarts te keren.

xoxo
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *