Blogger/influencer: mijn belevenis.

Ik blog nu al lang genoeg om jullie te kunnen vertellen over het leven als een blogger.

Eerlijk is eerlijk, ik blog enorm graag. Het is mijn uitlaatklep, in combinatie met mijn Instagram profiel. Vergis je niet, bloggen is niet zomaar een tekstje neerkrabbelen en publiceren. Het is zoveel meer.

Influencer

Wat is nu eigenlijk een influencer? Voor mij is het simpel. Iemand die anderen beïnvloed. Cijfers hebben voor mij geen meerwaarde. Iemand met 100 volgers kan 100 trouwe volgers hebben. Volgers die van zodra je een foto post denken ‘oh tof! Dat wil ik ook’. Ik heb mezelf nooit een influencer durven noemen tot enkele maanden geleden. Steeds vaker krijg ik via Instagram privé berichtjes. De inhoud is verschillend. Soms over hoe de maat van een bepaald kledingstuk valt, soms krijg ik aanmoedigende woorden, soms gewoon een heel lief berichtje. Ik beantwoord met veel liefde alle berichtjes. Ik wil mijn volgers dichtbij me houden en ze het gevoel geven dat ze niet ‘zomaar een volger‘ zijn.

Events/samenwerkingen

Bij mijn blog/Instagram horen ook events. Ik ga graag samenwerkingen aan met producten of merken waar ik achter sta. Als ik voor mijn blog uitgenodigd zou worden om een week te gaan trekken met de rugzak is mijn antwoord een dikke neen. Dat ben ik niet, dat is Mamavantweeblog niet en dat is mijn gezin niet. Dat ik vaak naar hele leuke events mag is voor mij als blogger mooi meegenomen. Mijn harde werk en kostbare tijd wordt erkend, en ik hou er een leuke avond/dag (en herinneringen) aan over.

Ik werkte mee aan de international womensday van Hedgren en onlangs mocht ik naar hun 25 years Hedgren event. Volgens mij kent elke bewoner in ons land het merk en natuurlijk ben ik heel trots dat ik het merk mag vertegenwoordigen.

Een event is vaak wel glitter & glamour. Er zijn heerlijke hapjes, drankjes en de decoraties zijn om van te dromen.

Ik wil dat ook!

Hoeveel keer ik het zinnetje ‘ik wil ook wel bloggen voor gratis spullen’ ik al niet gehoord heb is niet meer bij te houden. Geloof me als ik zeg dat er enorm veel tijd in een blog kruipt. Foto’s maken, bewerken, tekst schrijven, nog eens opnieuw schrijven. Nalezen op fouten. Een MacBook die niet altijd meewerkt, een programma die niet vlot installeert. Dagen op voorhand bedenken wat er wel en niet in het bericht moet komen. Bloggen is keihard werken, als je daarvoor in ruil een leuke dag kan beleven of iets krijgt is dat gewoon mooi meegenomen.

Persbureau/merken

Ik ben al enige tijd aangesloten bij verschillende PR bureaus. Sommigen benaderden mij zelf, bij andere kantoren nam ik het initiatief. Natuurlijk is het ene agentschap het andere niet. Ik hou van vriendelijkheid en goeie en vlotte communicatie en dat is helaas niet elk agentschap gegeven. Een reactie op een mailtje, ook al is het een negatief antwoord apprecieer ik enorm. Straal genegeerd worden is niet mijn ding.

Ik leerde persagentschap The Kube in augustus kennen. Toen werd ik via Instagram benaderd door één van hun medewerkers voor een samenwerking met een nieuw product. Helaas was het een beetje moeilijk om aanwezig te zijn.

Ik mocht in november naar hun persdagen en kreeg een warm onthaal. De locatie is top, en elke persoon werd er vriendelijk en amicaal ontvangen. Ik had er meteen een goed gevoel bij. Het persagentschap is opgericht in februari 2016, dus een recent, jong bureau. Ze vertegenwoordigen lifestyle en fashion merken zoals Marlière (en OMG ik droom van hun collecties!), Oky, Ben&Ben, Hedgren, Sacred Gin, Cristal/Hapkin, Byzoo en zoveel meer.

The Kube verzorgde het event van Hedgren. Hun medewerker, Lieselot ontvangst me met open armen, nam de tijd voor een praatje en ik voelde me voor het eerst echt verwend. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen de influencers die grotere accounts hebben dan mij. Neen, iedereen kreeg dezelfde warme ontvangst, tijd en aandacht. Zo zou het overal moeten zijn.

Xoxo

Charlene

7 reacties

 1. Hoi hoi!
  Ik ben een trouwe volger!
  Ik ben steeds blij als ik een nieuwe blog zie verschijnen of via insta een nieuw verhaal.
  Ik haal veel inspiratie van Aya haar stijl ?

 2. Mooi dat je kan genieten van het werk dat je erin steekt ! Vele vragen soms aan mij of ik alles waar ik over blog krijg?? Euh, nee ,ik koop dat zelf, omdat bloggen mijn hobby is en omdat ik die producten ook graag uittest.
  Op Instagram zie ik het ook passeren op hun verhaal , ziet er kei leuk uit de events; maar meestal ook ver weg.
  Ga zo verder, leuk om je verhalen te volgen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *