Blankenberge, the PlaceToBe

Blankenberge, een stad waar ik jaren geleden een hele leuke tijd heb doorgebracht. Sinds ik kinderen heb ga ik er amper nog, shame on me. Oma gaat meestal met de kinderen naar daar, zij kennen het daar dan ook al vanbinnen en -buiten.
Wij mochten een weekend Blankenberge ontdekken. Ik zag een hele andere kant van Blankenberge, een kant die ik helemaal nog niet kende. Uiteraard gingen wij met de trein. Blankenberge is een compacte stad, en indien je het echt nodig vindt kan je altijd de kusttram nemen.

Op zaterdag werden we verwacht op het Infopunt Toerisme, die vind je in de Hoogstraat en is schuin tegenover de achterkant van het Casino.
Daarna trokken we naar het Belle Epoque centrum, wat vlakbij ligt. De kinderen volgden een workshop door Elfi De Bruyn en maakten hun eigen zeebodem. Na het knutselen ontdekten we het Belle Epoque Centrum. Wisten jullie al dat Blankenberge in de beginjaren 1900 gekend stond onder de rijke klasse? De dames kwamen met hun personeel naar de badstad en flaneerden er rond op de dijk en de pier. Voor elke gelegenheid hadden ze een andere jurk mee. Zo eentje waar de poep goed gevuld in zat en je er in een vingerknip een wespentaille mee kreeg.

Na al dat bezoeken trokken we richting ons hotel. Aya en ik verbleven in het Paradisio hotel, Vissersstraat 57. Dit is heel dicht bij de grote trappen om naar de dijk te gaan én gewoon pal in het centrum. Wij hadden de familiekamer en die was ongelofelijk groot. Als je binnenkomt in het hotel zou je echt nooit verwachten dat je daar terecht kan komen. De inkom is klein en sober, de kamer is heel erg groot met veel opbergruimte.

Over de kamer ben ik zeer tevreden. Bij dit hotel moet je rekening houden dat de receptie enkel open is van 9-18u. Het ontbijt gaat door in een ander hotel, om de hoek. Daar kan je ook gebruik maken van de wellness en het zwembad. Collega bloggers zaten in het Alfa Inn hotel (Kerkstraat 92). Dit hotel is een familiehotel waar je de familiale sfeer ook onmiddellijk voelt. Ik ging even in hun bar en daar is een speelzone voor de kinderen, een tuin met trampoline én Pico, de papegaai die het vooral voor vrouwelijk schoon heeft. Entertainment gegarandeerd (en het was er ook ongelofelijk mooi).

Nadat we geïnstalleerd waren in onze familiekamer was het tijd voor onze maagjes te vullen. We gingen naar De Oesterput (Wenduinsesteenweg 16). Wie van verse vis houdt is hier zeker aan het juiste adres. De kreeften zitten in grote bassins, wat wel wat entertainment voor de kinderen geeft. Wil jij hier ook eens gaan eten? Wees dan zeker op tijd. Om 18u gaat De Oesterput open en het is aangeraden om er toch zeker om 18u te zijn, liefst zelf iets vroeger. Er staan vaak rijen aan te schuiven en reserveren is niet mogelijk. En met reden. De vis is er ongelofelijk lekker, en het is ook heel leuk om er in groep te gaan eten. De kindjes kregen een korte uitleg over de kreeften, hun geslachten en mochten ook eens eentje vasthouden.

Dag twee werden we verwacht in het Sealife Centre (Koning Leopold Laan II). Het was van mij geleden sinds ik nog kind was dat ik er heen ging en ik kon me er helemaal niets meer van herinneren. Er is het opvangcentrum voor de aangespoelde diertjes, waar je ook kan gaan kijken, een superleuk speelplein, een zeeleeuwenshow en gewoon heel veel visjes. Het is echt een aanrader om er eens met de kindjes heen te gaan.

Als laatste activiteit gingen we naar de Uitkerkse Polder (Kuiperscheeweg 21) een natuurdomein om U tegen te zeggen. Op zondag opende daar het Kievitspad, een heel leuk wandelpad, waar je enkele activiteiten kan doen met de kindjes. In de cafétaria ligt een foldertje, waar je de opdrachtjes in terug vind. Aya vond dit vrijwel de leukste activiteit. Al sinds ze wakker werd was ze bezig over de picknick en het pad. Wij gaan er heel zeker nog vaker eens naartoe, om even in de natuur te gaan, uit te waaien, en te genieten van een goeie wandeling. Absoluut een dikke vette aanrader!

Om het weekend nog in schoonheid te beëindigen hadden we na de natuurwandeling nog de mobiele boerderij VZW De Weide Kijk te bezoeken. Dit is eigenlijk een ongelofelijk leuk concept. Een mobiele boerderij/dierenopvang. De opstart is bezig om ook op verjaardagfeesten, huwelijken en communiefeesten aanwezig te kunnen zijn. Als je dus wil scoren op een komend feest, hiermee doe je de kinderharten sneller kloppen. Er was een vers geitje van 2 dagen mee, enkele kippen, cavia’s, konijnen en schapen. Aya verloor haar hart aan het geitje, maar nog ietsje meer aan de cavia, die lekker dicht in haar jas kroop. Enfin, ik gok dus dat we binnenkort misschien ook wel een cavia in huis zullen halen. Aya is -net zoals ikzelf- een grote dierenliefhebber en zou dus elk dier in huis nemen/adopteren.

Conclusie? Blankenberge is hip, cool, mooi én the PlaceToBe. Ik werd terug helemaal verliefd op de stad en beloof plechtig dat we er deze zomer vaker te vinden zullen zijn. Misschien licht ik dan wel eens al hun ongelofelijk leuke strandbars (allen met speelpleintjes!) toe.

xoxo
Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *