Binnenkijken: eetplaats make-over.

Wij wonen nu een jaar of 7 in ons huis en ik wisselde al vaak af qua eettafel en stoelen. Ik testte alles al uit in ons huis. Een hele grote tafel (2.20m), een ronde tafel en een ovale tafel. Elke keer onze meubels in huis stonden had ik een gevoel dat het niet klopte. Ofwel was de tafel veel te groot ofwel was het niet handig zo’n ovale tafel, en de ronde tafel stond niet stabiel.

Tafel

Ik zag een tijdje geleden de Livarno Living tafel op de Lidl webshop en mijn vingers begonnen te kriebelen. Ik wou terug een kleine tafel zodat onze woonkamer ruimer lijkt en de kinderen meer plaats hebben. De tafel is geschikt voor 4 personen en meer ruimte aan tafel hebben we eigenlijk niet nodig. Het monteren van de tafel ging zeer vlot, ik deed het helemaal zelf en op een half uurtje stond te tafel klaar. Onderaan de pootjes van de tafel zijn er voetjes voor stabiliteit. Die kan je zelf verdraaien en zo de tafel op een oneffen ondergrond toch stabiel zetten.

 

Stoelen

Ook onze stoelen werden vervangen. Ik kocht een jaar of 3 geleden enkele spotgoedkope tuinstoelen aan die modern genoeg waren om in huis te zetten. Ik koos toen bewust voor pvc stoelen omdat mijn kindjes nog te klein waren en ik constant vette vingertjes had aan de meubels. Nu mijn kinderen al wat groter zijn durfde ik eindelijk te gaan voor de stoelen van mijn dromen en ook die vond ik online op de Lidl webshop. Het monteren ervan was piece of cake. De zitting op de pootjes vast vijzen en op 15 minuutjes waren de stoelen gebruiksklaar. Eerlijk? De stoelen zitten geweldig goed! Het was een gok in het wilde aangezien ik ze nog niet uitgetest had maar ze zitten echt lekker. Ik kan er gerust een ganse avond op zitten zonder dat ik ongemakkelijk zit.

Dressoir

Natuurlijk moest ik ook een bijpassend kastje zetten :). een retro kastje die betaalbaar is én past bij de tafel. De Livarno Living dressoir was gemakkelijk in elkaar te steken en opent met schuifdeurtjes. Uiteraard palmde mijn dochter al de ene helft van de kast in. De opbergruimte is eerder beperkt maar daar was ik ook niet naar op zoek. Ik zocht een kastje die perfect paste bij de tafel en de rest van het interieur en deze was het helemaal.

Gordijnen

Ondertussen zitten de nieuwe ramen er bijna 2 jaar in en nog steeds hadden we geen gordijnen. In de zomer doen we meestal de rolluiken dicht als de zon te hard binnen schijnt maar dan zit je vooral in een donker hol. Ik wou witte gordijnen in de eerste plaats voor de zon wat buiten te kunnen houden en ook om de woonkamer wat aan te kleden. Ik koos voor lange witte gordijnen die vanaf het plafond naar beneden vallen. De ruimte is meteen aangekleed.

Aan de andere kant van onze woning heb je dan het woonkamer deel. Daar verfde ik de muur wit.

Ik vind het zelf heel erg leuk geworden en ben enorm tevreden van het resultaat.

xoxo

Charlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *